ESPLAI 1 DE JUNY

CANTALLOPS

Holaaa cantiiis!!! Com esteu?? Esperem que hagueu pogut descansar de l’excursió de famílies i recuperar forces per venir a tope aquest finde a l’esplai!!

Aquest cap de setmana quedarem a les 16.30 a Lola i tornarem a les 19:30 també al local. 

Ens portaran un berenar molt bo l’Andreu i la Mia. 

Si no podeu venir recordeu avisar a la Cèlia (697 53 63 61).

Ens veiem dissabtee!! 

 

ENGRISCABISINFERNS, MONTIS I BESSIS

Hola famílies,

Aquest dissabte no farem esplai normal. Quedarem a la superilla de Consell de Cent amb Girona a les 16.30h i acabarem a la Plaça Sant Jaume a les 20h.
A més a més, us convidem a les famílies a formar-hi part!

Per tal que pugueu entendre per què no farem esplai normal, ens agradaria explicar-vos detalladament què ha passat al llarg d’aquestes últimes setmanes amb els terrenys d’acampada.

L’estiu del 2023, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va informar les entitats que gestionen terrenys d’acampada que per poder acampar en zones a menys de 100 metres de la llera del riu o a una zona inundable calia demanar el ‘permís d’activitats en domini públic hidràulic i en zona de policia’, que s’obté a través d’un informe que tramita la mateixa ACA. Des de llavors, aquestes entitats han aplicat mesures per garantir la seguretat dels campaments i han intentat rebre informació per part de l’ACA, però s’han trobat amb informacions poc clares que han anat canviant i dificultats d’interlocució directa i obtenció de respostes.
Davant de la falta d’informació, el dia 29 d’abril les entitats que gestionen terrenys van posar a coneixement de les federacions l’estat de la situació:

L’ ACA havia bloquejat 230 reserves de terrenys d’acampada per risc d’inundació.

En aquell moment, ens vam organitzar internament per acordar les possibles solucions i establir un procediment pel qual poder reubicar a tots els esplais i agrupaments i així garantir que tots ells podien fer activitat.
El dijous 9 de maig vam conèixer la llista definitiva de terrenys afectats tant directes (aquells on no s’hi podria acampar) com indirectes (aquells que haurien d’acollir altres activitats).
És a dir, els esplais no hem rebut aquesta informació fins gairebé 2 mesos abans de la realització dels campaments.

No és el primer cop que les entitats de lleure ens trobem davant d’aquest tipus de problemàtica, des de la Covid-19 esplais i caus ens hem trobat amb una burocratització de la nostra tasca i traves administratives que posen en perill els nostres campaments, colònies i rutes.

És per això, que des del Boix participarem en la mobilització d’aquest dissabte 1 de juny per tal de defensar l’associacionisme educatiu.
És per això que en aquesta ocasió cadascú es portarà el seu propi berenar!
Recordeu avisar a les respectives monitores de contacte si no podeu venir!!

Salut i Boix

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.