QUI SOM?

A l’esplai som més de 80 infants i joves d’entre 5 i 17 anys, 120 famílies i 17 monitors i monitores!
 

HISTÒRIA DE L’ESPLAI

Coneix a fons el passat i present de l’entitat.

 

QUÈ FEM?

Al Boix fem tot tipus d’activitats: durant el curs i a les vacances!

 

AGO

L’Assemblea General Ordinària, l’òrgan sobirà de participació i decisió dins de l’entitat.

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA (AGO)

Què és l’AGO?
L’Assemblea General Ordinària (AGO) del Centre d’Esplai Boix és un espai de participació i decisió on totes les persones que integren l’esplai hi tenen cabuda. En l’assemblea es debat i es prenen decisions sobre el funcionament de l’esplai, es treballen els projectes i memòries i els pressupostos i balanços de curs per poder-los aprovar posteriorment, es ratifiquen els membres de la junta directiva de l’entitat i es parla sobre tots els temes que els socis creguin pertinents. En definitiva, és l’òrgan sobirà de participació i decisió dins de l’entitat.

Qui hi participa?
A l’AGO hi poden participar tots els socis i sòcies. Aquestes són les famílies, els infants i joves, els ex-monitors/es i els monitors/es de l’esplai. Hi ha socis de ple dret i socis col·laboradors. Els primers tenen dret a l’exercici del dret a veu i vot, i ho són les famílies, els joves del grup de Bessiberris i l’equip de monitors i monitores. En canvi els segons tenen els mateixos drets i deures que els socis de ple dret exceptuant l’exercici del dret a vot, i l’integren bàsicament els ex-monitors/es i ex-infants i joves de l’esplai.

Quan es fa?
L’Assemblea General es pot reunir en sessió ordinària o en sessió extraordinària. L’AGO es reuneix a principis de cada curs, entre els mesos de setembre i octubre. Té una durada d’un matí, entre 3 i 4 hores. L’equip de monitors/es convoca l’assemblea a principis de curs, enviant la convocatòria unes tres setmanes abans i tota la resta de documentació amb dues setmanes d’antelació.

Quina és la dinàmica?
Es combinen punts curts informatius per part de l’equip de monitors/es amb punts en què es debat en petits grups de treball. També es treballen diferents propostes plantejades des de l’equip de monitors/es, com per part de les famílies, joves i ex-monitors/es. Posteriorment es duen a terme les respectives votacions.

Quin és el funcionament de presa de decisions?
Per qualsevol tema plantejat s’ha d’extreure conclusions per tal que l’equip de govern pugui executar-les. És per això que posteriorment a haver escoltat totes les opinions i punts de vista sobre una qüestió, es procedeix a la votació d’aquesta. Els acords de l’assemblea es prenen per majoria absoluta dels assistents amb dret a vot. En cas de no haver-hi unanimitat, les decisions es prenen per majoria simple, després d’haver tornat a debatre-ho.

Què és una esmena?
Una esmena és una proposta de modificació d’una part o de tot un document presentat.

Què és una resolució?
Una resolució és una proposta a debatre que els socis i sòcies de l’entitat poden presentar per a l’aprovació de l’assemblea.

Aquest lloc web utilitza cookies (galetes) per a recopilar informació estadística de la vostra navegació. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació de la nostra política de cookies

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca